Монтаж ламинат

Преди полагането на паркета основата е необходимо да бъде равна, здрава, суха и чиста, препоръчителна стайна температура - 18С.

Пакетите с паркет се разопаковат непосредствено преди монтирането. При покупката на ламинат трябва да предвидите и определено количество в повече.

Обикновенно за стая с правилни геометрични форми трябват около 7% в повече.Ако помещението е разчупено,дъгообразно,под 10кв.м. или е коридор,трябва да предвидите 10% фира.
Винаги първо се слага подложка. При покупката на ламинираният паркет се консултирайте и преценете каква подложка е добре да използвате. След това се започва с реденето на ламелите ламинирани паркети.

Визуално най-добре изглежда ламинат,нареден на принципа-дължината на ламелите са перпендикулярни на прозореца в стаята.По тази причина реденето на ламиниран паркет се започва от стената перпендикулярна на тази с прозорец.

Възможно е и най-красиво и изящно е ламината да се нареди по диагонал,просто трябва да прецените как най-много би Ви харесвал окончателният резултат.

При реденето на ламиниран паркет ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се спазва и стъпка на разминаване на ламелите ламинати –не по-малко от 30 до 40 см. Друг начин на разминаване е класически стандарт – разминаването да е точно на половин дъска ламинат-но има повече техн.брак.

След като е монтиран ламината се поставят первази. Независимо от вида им,перваза се захваща към стените през около 30 см. Само по този начин не рискувате первазите да се откачат от стените.
Най-накрая се монтират завършващите алуминиеви лайсни. Обикновенно лайсните се използват при вратите на стаята или когато част от помещението е с друга подова настилка.

Преходната лайсна се монтира или с дюбел и винт (скрит монтаж) или с монтажен силикон.Ако по пода минават тръби,не се пробиват дупки-лайсната задължително само се лепи.

За ваше улеснение, за дълготрайна и безпроблемна употреба на вашия нов ламиниран под, ви предлагаме следните услуги :
 монтаж на ламиниран паркет – 2.80 лв/м2,  монтаж на трислоен паркет – 10 лв/м2,  монтаж на PVC первази – 1,80 лв/м
 монтаж на MDF первази – 3,50 лв/м,  монтаж на лайсни – 3 лв/брой,  оглед – 10 лв
 демонтаж на ламиниран паркет – 1.50 лв/м2,  подрязване на врати – 10 лв, обличане на стъпала –25 лв/бр.
 изравнителна замазка–10 лв/кв.м


Няма добавени продукти в тази категория